Iso

WinCD

Wanneer je oudere versies van Windows hebt, ouder dan Windows 8.1, gebruik dan WinCD (zie DEZE PAGINA). Dat is makkelijker en sneller dan Poweriso, Daemon of Alcohol e.d.


Poweriso, Daemon, Alcohol of andere programma’s voor het uitpakken van ISO bestanden zijn sinds Windows 8.1 niet meer nodig.

De moderne Windows (vanaf versie 8.1) hebben de mogelijkheid om iso-bestanden rechtstreeks te koppelen en uit te pakken. Je kunt er gewoon met rechts op klikken en dan Openen met … te kiezen. Selecteer dan het programma Windows Verkenner. Je iso krijgt een eigen stations-letter en is direct te gebruiken. Je kunt de iso weer ontkoppelen door met rechts op de toegewezen stations-letter te klikken en Uitwerpen te kiezen.

Voor oudere versies van Windows heb je een gratis programma als Poweriso nodig dat je HIER kunt downloaden. Let wel weer op dat je de juiste versie, 32 of 64-bits, kiest


Het gebruik van Poweriso

Voor het uitpakken van .iso bestanden gebruik ik altij de rechter muisknop

Picture

  1. Klik met rechts op een .iso bestand
  2. Kies eerst (eenmalig) Instellen aantal spelers. Meestal is 1 of 2 voldoende. Start voor het activeren van de stations je computer opnieuw op.
  3. Klik op Poweriso en kies Koppel image aan speler (staat al ingevuld en is meestal de eerste vrije stations-letter)
  4. De iso is nu gekoppeld aan het nieuwe station (in bovenstaand voorbeeld station G:)
  5. Wanneer je nu dat station opent zie je de uitgepakte iso

Wil je een gekoppelde iso weer ontkoppelen dan moet je Poweriso openen, klik op het ikoontje van Koppelen en kies Ontkoppel alle spelers.


Het voordeel van ISO boven WINRAR

Een iso koppelen gaat in een fractie van een seconde, het uitpakken van Winrar bestanden kan, zeker bij grote bestanden, wel eens (erg) lang duren. Reden waarom ik bijna altijd iso’s maak voor mijn downloads.