Amuletten & Spreuken Maken

Spreuken en Amuletten maken

Je kunt nieuwe spreuken maken door ingredienten te mengen in de Stafoplader van de firma Magico b.v. en je toverstaf te laden met een Spreuk.Amuletten worden gemaakt door ingredienten te mengen in de Machtige Magie-Maker. De vaardigheid Koken bepaalt hoe vaak je Sim een bepaalde spreuk kan gebruiken voordat deze is uitgewerkt. Het maken van amuletten wordt beinvloed door de Technische vaardigheden.

Sims-kinderen kunnen de Neomagische Salamander gebruiken om hun toverstaf op te laden.

Ingrediënten voor Spreuken en Amuletten

Sommige ingrediënten kun je vinden of kopen zonder dat er magie aan te pas komt. Je kunt bijvoorbeeld zelf druiven en vlierbessen kweken. Je Sims kunnen boter, honing en andere producten kopen, of ze zelf thuis maken. De magische ingrediënten koop je in Magie-Stad, hiervoor betaal je met Magiemunten.

Je kunt thuis een aantal gewone en een paar magische ingrediënten vinden
Koop met je Sim-dollars gewone ingrediënten bij de zigeuners in Magie-Stad
Koop met je Magiemunten magische ingrediënten van de handelaren
Knap klusjes op voor de handelaren om zeldzame magische ingredienten te verdienen.
Je kunt druiven, stekjes van druivenranken, vlierbessen en stekjes van vlierbessenplanten kopen bij de Gouden Meriklime Display en de Meriklime Bessen Display

Het Familie-Spreukenboek

Het Spreukenboek is van de hele familie. Als je een spreuk hebt geleerd, kan de hele familie deze in het Spreukeboek lezen. Spreuken voor volwassenen kunnen alleen door volwassenen worden gebruikt. Kinderspreuken alleen door kinderen. Alle spreuken kunnen thuis worden gebruikt. Er zijn er maar een par die je op andere locaties kunt gebruiken.

Spreuken

Een spreuk maken en uitspreken:

  1. Voeg drie ingrediënten toe aan de Magico Stafoplader. Als je wilt weten welke 3 moet je in het Spreukenboek kijken
  2. Als je de drie ingrediënten hebt toegevoegd selecteer je in het keuzemenu van het apparaat “Staf opladen”.
  3. Als je de spreuk al een keer hebt vrijgespeeld en de benodigde ingrediënten zijn in je inventaris dan kun je “Opladen … “kiezen en vervolgens de spreuk die je wilt maken. De spreuk wordt dan automatisch gemaakt en de ingrediënten verdwijnen uit je inventaris

Om een spreuk uit te spreken op een Sim klik je op die Sim en selecteer je “Uitspreken … “.
Iedere spreuk kan de mist ingaan. Kijk in het spreukenboek voor hints.

Amuletten gebruiken

Amuletten komen voor in verschillende kleuren en hun effecten zijn ook even verschillend. Om een amulet te gebruiken moet de Sim deze selecteren en de spreuk selecteren die hij wil uitspreken. De meeste amuletten kunnen maar voor 1 soort spreuk worden gebruikt. Een goede amulettenmaker kan amuletten maken die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Je kunt deze spreuken alleen thuis gebruiken.

Een amulet maken

Het maken van een amulet lijkt op het maken van een spreuk. Voeg 3 ingrediënten toe aan de Machtige Magie Maker. Kies daarna de optie Amulet maken.