SimCity 2013 off-line

SimCity (ook wel bekend als SimCity 5) is het op één na laatste spel in de computerspelserie SimCity. Het is ontwikkeld door Maxis, en in België en Nederland uitgegeven op 7 maart 2013 door Electronic Arts. De OS X-versie verscheen wereldwijd op 29 augustus 2013.

In de eerste twee weken werd het spel meer dan 1,1 miljoen keer verkocht. 54 procent daarvan waren digitale aankopen.

Op 14 november 2013 kwam in Europa het eerste uitbreidingspakket uit: SimCity: Steden van de Toekomst. Met deze uitbreiding worden futuristische gebouwen en mogelijkheden toegevoegd.

Gameplay

Het spel wordt gezien als een reboot van de SimCity-serie. Spelers kunnen gebieden aanwijzen voor commercie, industrie en woningen, ook kunnen ze voorzieningen voor elektriciteit, water en rioleringen plaatsen. Openbaar vervoer is eveneens aanwezig.

SimCity maakt gebruik van een nieuwe engine, genaamd GlassBox.

Nieuw is de multiplayer-modus. Een gebruiker moet hierbij altijd een actieve internetverbinding hebben, deze is nodig voor het opslaan van steden en het uitwisselen van goederen tussen spelers. Sinds update 10 van het spel kan een gebruiker in de singleplayer-modus wel doorspelen zonder internetverbinding. Voor de multiplayer-modus is een actieve internetverbinding echter nog steeds vereist.


Deze download is single-player dus geen internetverbinding vereist.

Installatie:

  1. Download SimCity_2013 HIER
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te beginnen.