SimCity 4 Deluxe

SimCity 4 is de vierde versie van het computerspel SimCity. Het werd ontwikkeld door Maxis en uitgegeven in 2003 door Electronic Arts. Het spel maakt deel uit van de SimCity-reeks uit de Sim-serie.

Speel regionaal

In SimCity 4 is elke stad een deel van een regio. Elke stad in die regio kan met een andere stad verbonden worden, om aan handel te doen en werknemers uit te wisselen. De speler kan zelf kiezen hoe groot zijn gedeelte mag zijn, met groottes die variëren van 1 vierkante kilometer tot 16 vierkante kilometer.

Spelmodi

Zodra de speler een nieuw spel begint, zijn er drie spelmodi die doorlopen kunnen worden: God modeMayor mode, en My Sim mode. De God mode en My Sim mode zijn optioneel.

God mode

In de God mode kan de speler het terrein waarop de stad gebouwd gaat worden aanpassen (terravorming). Deze aanpassingen kunnen van zeer grootschalig, tot kleiner niveau zijn. In de Mayor mode is terravorming nog mogelijk, maar is dan veel kleinschaliger en dan kost het ook geld. Als er al een stad is gebouwd kan de speler vanuit de God mode verschillende rampen, zoals een orkaan of ufo’s, loslaten op de stad.

Mayor mode

De meest gebruikte modus is de Mayor mode, waarin de speler de stad volledig naar eigen wens kan inrichten. Er kunnen woon-, commerciële en industriegebieden (WCI) aangelegd worden. Ook moet de speler zorgen voor de infrastructuur van en naar deze gebieden en voor voorzieningen zoals scholen en politiebureaus.

My Sim

Daarna is er nog de My Sim-modus, waarin de speler een zelfgekozen sim in zijn stad kan plaatsen, en diens leven op de voet kan volgen. Ook kan de speler in deze modus gebruikmaken van de YDI (You Drive It), waarin hij in zijn stad kan rondtoeren in verschillende voertuigen.

Easter eggs

Er zijn verschillende zogenaamde easter eggs te vinden in het spel, zoals kabouters die her en der op belangrijke gebouwen verschijnen, of ijscokarretjes die soundtracks uit SimCity 2000 spelen. Lama’s zijn ook vaak voorkomende dieren in de Sim-spellen.

Uitbreidingen

Er zijn verscheidene uitbreidingen beschikbaar, die de spelervaring naar een hoger niveau brengen en altijd iets nieuws laten zien. De officiële uitbreiding is SimCity 4: Rush Hour. Deze uitbreiding biedt veel opties om de stad te verbeteren, vooral op het gebied van de infrastructuur.

Naast dit uitbreidingspakket is er ook een door spelers gemaakte uitbreiding die nog verder gaat in het toevoegen van verschillende soorten transport (bijvoorbeeld rotondes, trams en hogesnelheidstreinen), genaamd Network Addon Mod. Ook is er de mogelijkheid om betere en waarheidsgetrouwe snelwegen aan te leggen, beter bekend als Real Highway Mod (RHW). Ook zijn er veel gebouwen en voertuigen te vinden op het internet. Een van de grootste sites is Simtropolis, waar men ook gebouwen kan downloaden voor Cities XL.

SimCity 4, Deluxe Editie is een bundeling van het originele SimCity 4 en SimCity 4: Rush Hour.

De Sims en De Sims 2

De speler kan Sims uit The Sims importeren in het spel en buurten uit SimCity 4 exporteren naar De Sims 2.


Installatie

Download SC4DELUXE1 en SC4DELUXE2

Koppel beiden in Poweriso

In SC4DELUXE1 klik op setup.exe om de installatie te starten

Installatiecode: 3HNE-WR4R-ZKXY-3HHK-L3Z4

Nadat de installatie voltooid is plaats de crack simcity4.exe